Εργασία

Οι ξένες γλώσσες παραμένουν «διαβατήριο» για την αγορά εργασίας

Ιστοσελίδες για δωρεάν μαθήματα

Οι ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα τα Αγγλικά ήταν και παραμένουν βασικό διαβατήριο για να βρει κάποιος δουλειά. Ωστόσο, στην εποχή της τεχνολογίας έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Το internet πλέον δίνει τη δυνατότητα να έρθει κάποιος σε επαφή με μια άλλη γλώσσα εκτός της μητρικής του, ακόμη και δωρεάν. Η «Χρυσή Ευκαιρία» συγκέντρωσε τις πιο ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες που παραδίδουν μαθήματα Αγγλικών, και όχι μόνο, και σας τις παρουσιάζει:

−Μαθήματα Αγγλικών με το BBC Learning English (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/). Το BBC προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που σας βοηθούν να μάθετε την ξένη γλώσσα που ανοίγει πόρτες στην παγκόσμια αγορά.

−Μαθήματα Αγγλικών με το http://www.click-me.gr/ekpaideysi-menu/agglika-menu.html. Μια ομάδα καθηγητών και φοιτητών ετοιμάζει χρήσιμο υλικό για την αγγλική γλώσσα και το προσφέρει δωρεάν.

−Όσοι δεν ξέρουν καθόλου Αγγλικά, μπορούν να απευθυνθούν στο http://www.hugosite.com/, το οποίο διαθέτει 365 video στο Youtube. Μία τέτοια εκπαίδευση θα τους βοηθήσει σίγουρα να συνεννοούνται αρκετά καλά, σε πρώτη φάση.

−Και το https://www.youtube.com/user/duncaninchina προσφέρει μαθήματα Αγγλικών −ιδιάιτερα όσον αφορά στην ακουστική− μέσα από ευχάριστα και διασκεδαστικά video στο Youtube.

−Για όσους ξέρουν τα απολύτως βασικά ή έχουν ξεχάσει όσα έκαναν στο φροντιστήριο, ένα καλό εργαλείο για να φρεσκάρουν ή να μάθουν γραμματική και συντακτικό στην αγγλική γλώσσα είναι και το http://www.englishlearner.com/.

−Η ιστοσελίδα https://www.busuu.com/en δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης διαφόρων ξένων γλωσσών, όπως: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Τούρκικα, Αραβικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα.

−Μαθήματα Γερμανικών παραδίδει το http://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/griechisch/ και

−Μαθήματα Τουρκικών έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω του http://turkish.pgeorgalas.gr/. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη και ιδιαίτερα περιεκτική ιστοσελίδα εκμάθησης Τουρκικών.

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα

Σχολιάστε το!