xe energy| Σύγκριση τιμών ηλεκτρικού ρεύματος

Σύγκριση τιμών μεταξύ παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος:

Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, σύγκριση τιμών

1. Σύγκρινε τιμές

Δώσε μας κάποια στοιχεία από το λογαριασμό σου και θα σε βοηθήσουμε να συγκρίνεις ΔΩΡΕΑΝ τιμές και ποιότητα όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων μεταξύ παρόχων ρεύματος!

2. Επίλεξε πάροχο

Χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα μας
για να βελτιώσεις τις επιλογές σου γρήγορα και εύκολα.
Βρες την καλύτερη λύση για οικιακή ή επαγγελματική χρήση!

3. Άλλαξε τιμολόγιο

Άλλαξε στο πιο συμφέρον
για εσένα τιμολόγιο
ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μειωθεί
ο λογαριασμός σου από σήμερα,
εύκολα και γρήγορα!

Τι είναι και πώς λειτουργεί το xe energy


Η διαδικασία σύγκρισης είναι απλή. Εξηγείται αναλυτικά στα ακόλουθα βήματα.

Πριν ξεκινήσω
Το μόνο που πρέπει να έχει ο χρήστης είναι έναν πρόσφατο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εκδίδονται έξι λογαριασμοί κάθε έτος, οι τρεις από τους οποίους είναι εκκαθαριστικοί. Απαιτείται εκκαθαριστικός, αφού στον έναντι δεν υπάρχουν πραγματικές μετρήσεις κατανάλωσης, άρα δεν μπορεί να υπάρξει εικόνα για το προφίλ της κατανάλωσης του χρήστη. Σημειώνεται ότι κάποιοι πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να δημιουργήσει ηλεκτρονικό λογαριασμό (Ebill) ώστε να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στους λογαριασμούς του σε βάθος τουλάχιστον ενός έτους.

Παρακάτω είναι οι σχετικοί σύνδεσμοι: 

ΔΕΗ: https://www.dei.gr/Ebill/Login.aspx?lang=1
Elpedison: http://my.elpedison.gr/
Watt+Volt: http://watt-volt.gr/mywatt
Protergia: https://myprotergia.intelen.com/el/login

Σύγκρινε τώρα
Ο χρήστης με το απλό πάτημα του κουμπιού «Σύγκρινε τώρα», που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του site, ξεκινά τη διαδικασία.

Απαιτούμενα δεδομένα
Τα στοιχεία που πρέπει να εισάγει ο χρήστης εξηγούνται αναλυτικά ώστε να είναι εύκολο στο χρήστη να τα εντοπίσει κατά την πορεία της διαδικασίας. Αυτά είναι η κατανάλωση ημέρας (και νύχτας αν έχει το αντίστοιχο πρόγραμμα) και η συμφωνημένη ισχύς (αν ο χρήστης είναι οικιακός καταναλωτής), που είναι 8 για μονοφασική και 25 kVA για τριφασική παροχή. Ανάλογα αυτής καθορίζεται η πάγια χρέωση.

Σύγκριση
Το site λαμβάνει τα δεδομένα και συγκρίνει όλα τα διαθέσιμα προγράμματα των παρόχων.

Αποτελέσματα
Παρουσιάζονται στο χρήστη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα κατά αύξουσα σειρά ετήσιας δαπάνης για ηλεκτρικό ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρεώσεις δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να επηρεάσει την απόφαση αλλαγής παρόχου. Υπάρχει πιθανότητα να μην είναι πάντα συμφέρουσα η φθηνότερη λύση. Το allazorevma.gr προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη βέλτιστη απόφαση.

Αλλαγή
Παρουσιάζεται η διαδικασία με την οποία ο χρήστης μπορεί να αλλάξει πάροχο (αιτήσεις, απαραίτητα δικαιολογητικά) ώστε να προχωρήσει εύκολα και γρήγορα στην πιο συμφέρουσα γι’ αυτόν λύση!

Πάροχοι Ηλεκτρικού Ρεύματος στην Ελλάδα


Δ.Ε.Η.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,4 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει μια μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Κατέχει περίπου το 68% της εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικούς, υδροηλεκτρικούς και πετρελαϊκούς σταθμούς, καθώς και σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά και μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Μετά την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, δημιουργήθηκαν δύο 100% θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) και ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.).

GREEN

Η GREEN αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις Εμπορίας και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στο πλαίσιο απελευθέρωσης της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προσφέρει ενεργειακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε τιμές πιο προσιτές από τις σημερινές, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων. Η GREEN δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο γενικότερα. Η GREEN εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια με παραγωγούς, εμπόρους, προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και εξασφαλίζει αξιοπιστία και ανταγωνιστικές τιμές για τους πελάτες της.

VOLTERRA

Η VOLTERRA A.E. δημιουργήθηκε το 2010 και είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συμμαχίας 50:50 των ομίλων SORGENIA SpA –η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ιταλία– και J & P-ABAΞ Α.Ε. Η VOLTERRA είναι το όχημα μέσω του οποίου οι δύο όμιλοι θα αναπτυχθούν στην αγορά της ενέργειας στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Η VOLTERRA δραστηριοποιείται στους τομείς της Εμπορίας και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, προμηθεύοντας ηλεκτρικό ρεύμα σε Κατοικίες, Επιχειρήσεις και Βιομηχανίες –Χαμηλής και Μέσης Τάσης–, διασφαλίζοντας πάντοτε σημαντικές εκπτώσεις για τους πελάτες της. Επίσης, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ, διατηρώντας στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο διάφορα έργα σε λειτουργία, αλλά και υπό ανάπτυξη σχέδια σε όλη την Ελλάδα.

WATT+VOLT

H WATT+VOLT Α.Ε. είναι ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας και ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων WΑΤΤ+VOLT με θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με άδειες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, άδεια προμήθειας φυσικού αερίου και άδεια balancing ενεργειακού προφίλ τελικών καταναλωτών. Από το 2011 έως σήμερα, o Όμιλος WATT+VOLT, επενδύει σε πρωτοπόρα τεχνολογική υποδομή και στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του και διανύει μια επιτυχημένη πορεία, επεκτείνοντας διαρκώς τις δραστηριότητές του σε πολλαπλούς τομείς επιχειρηματικής ανάπτυξης, με αντικείμενο την Εμπορία και Προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας, την Εμπορία Αερίων Ρύπων και τη Διαπραγμάτευση Βασικών Αγαθών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, υπηρεσιών, λύσεων και εφαρμογών.

PROTERGIA

Η Protergia ιδρύθηκε το 2010, 100% θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, που συγκεντρώνει τη διαχείριση όλων των ενεργειακών δραστηριοτήτων του Ομίλου, που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.

ΗΡΩΝ

Ο Όμιλος ΗΡΩΝ έχει δανειστεί την επωνυμία του από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρινό, έναν από τους μεγαλύτερους και πρωτοπόρους μηχανικούς και μαθηματικούς της αρχαιότητας. Διαθέτει και λειτουργεί επιτυχώς, ήδη από το 2004, δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο έξω από τη Θήβα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος σχεδόν 600MW. Εδραιωμένος από το 2000, θυγατρικός τριών ενεργειακών κολοσσών –ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, GDF SUEZ και QPI– με γερές τεχνολογικές βάσεις, αλλά και συνεχή εξέλιξη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς, είναι βασικός Εναλλακτικός Προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα, ήδη από το 2005.

ELPEDISON

Η ELPEDISON είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ τριών ομίλων, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, EDISON και ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς ομίλους Ενέργειας στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, η Edison, η μακροβιότερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες στην Ιταλία και η Ελλάκτωρ, μια από τις τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον τομέα των κατασκευών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δημιούργησαν την ELPEDISON. Με τις θυγατρικές της, ELPEDISON Power και ELPEDISON Energy, και με δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαργωγής, συνολικής ισχύος 820MW, είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

NRG

Η NRG Trading House A.Ε. ιδρύθηκε το 2012, με στόχο τη δυναμική είσοδό της στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ενέργειας. Από την ίδρυσή της, όραμα και φιλοδοξία των μετόχων της, αποτελεί η ανάδειξή της σε μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και η δημιουργία δυνατών σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Η παρακολούθηση των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της ενέργειας, η συνεχής βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών της και η υπεύθυνη διαχείριση και ανταπόκριση στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες, τόσο των εταιρικών όσο και των οικιακών πελατών, αποτελούν το βασικό της στόχο και τον κύριο άξονα των δραστηριοτήτων της.
Τι είναι το xe energy;
H Χρυσή Ευκαιρία, σε συνεργασία με το allazorevma.gr, που είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία σύγκρισης των τιμών, βοηθά τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε πάροχο ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα.

Κατά τη διαδικασία της μετάβασης, θα υπάρξει κάποια χρονική περίοδος που δεν θα έχω ρεύμα;
Όχι. Θα εξακολουθήσετε να είστε συνδεδεμένος μέσα από το ίδιο δίκτυο. Έτσι, δεν θα υπάρξει καμία διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Το μόνο που θα διαφοροποιηθεί είναι ο πάροχος ενέργειας.

Πώς μπορώ να συγκρίνω τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας;
Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο κουμπί «σύγκρινε τώρα» στην ιστοσελίδα μας και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να συγκρίνετε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Με δεδομένα που θα βρείτε εύκολα στο λογαριασμό σας, το allazorevma.gr θα σας δώσει άμεσα μια λίστα των παρόχων, με τα χρήματα που θα ξοδεύετε για ρεύμα ώστε να βρείτε την καλύτερη λύση για εσάς.

Γιατί να μην επισκεφτώ απλώς τα site των παρόχων και να συγκρίνω τιμοκαταλόγους;
Το allazorevma.gr παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να έχει ο χρήστης μια ολοκληρωμένη εικόνα όχι μόνο για τα χρήματα που θα δαπανά ετησίως, αλλά και για όλες τις λεπτομέρειες (π.χ. προκαταβολή, οριακή τιμή συστήματος κ.ά.) που πρέπει να γνωρίζει πριν αλλάξει πάροχο. Η αγορά ρεύματος είναι ακόμη κάτι άγνωστο και ασαφές στο ευρύ κοινό. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να εξηγήσουμε όλα τα δυσνόητα σημεία αλλά και να εξοικονομήσουμε χρόνο για το χρήστη.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσω;
Το μόνο που απαιτείται είναι ένας πρόσφατος εκκαθαριστικός λογαριασμός ρεύματος. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εκδίδονται έξι λογαριασμοί κάθε έτος, οι τρεις από τους οποίους είναι εκκαθαριστικοί. Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εξηγούνται αναλυτικά με υποδείγματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύγκρισης, ώστε να μπορεί ο καθένας, απλά και γρήγορα, να βρει την καλύτερη λύση γι’ αυτόν.

Τι είναι το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος ρεύματος που λαμβάνω ως αποτέλεσμα;
Είναι το κόστος που αφορά τις ανταγωνιστικές χρεώσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 13% (Χρέωση Προμήθειας ρεύματος). Αναλυτικότερα, οι χρεώσεις ρεύματος χωρίζονται στις ανταγωνιστικές και τις ρυθμιζόμενες. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι κοινές για όλους τους παρόχους, όπως και οποιαδήποτε άλλη χρέωση (π.χ. Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ), συνεπώς, όπως εξηγείται αναλυτικά και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συγκρίνεται μόνο το κομμάτι που έχει διαφοροποιήσεις, ήτοι το ανταγωνιστικό.

Ποια είναι τα βασικά προγράμματα για τους οικιακούς καταναλωτές;
Τα βασικά προγράμματα για τους οικιακούς καταναλωτές, τα οποία είναι βασισμένα στα τιμολόγια της ΔΕΗ., ως κυρίαρχου παρόχου στην αγορά ηλεκτρισμού, αυτή τη στιγμή, είναι τα εξής δύο. Πρόκειται για το πρόγραμμα Γ1 που έχει ενιαία τιμή της kWh για όλες τις ώρες της ημέρας και το πρόγραμμα Γ1Ν που έχει διαφορετική τιμή στην ημερήσια κατανάλωση από αυτή της νυκτερινής κατανάλωσης.

Ποια είναι τα βασικά προγράμματα για τους επαγγελματίες/επιχειρήσεις;
Τα προγράμματα για τους επαγγελματίες, τα οποία είναι βασισμένα στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι: Γ21 και Γ21Β (Συμφωνημένη Ισχύς<35 kVA), Γ22 και Γ22Β (Συμφωνημένη Ισχύς>35 kVA) και το αντίστοιχο πρόγραμμα με χρέωση νύχτας Γ23 και Γ23Β (Συμφωνημένη Ισχύς<250). Τέλος, υπάρχουν τα τιμολόγια Μέσης Τάσης (Συμφωνημένη Ισχύς>250 kVA). Προσοχή! Το τιμολόγιο των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας σας είναι Γ21.

Τι είναι η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη και πότε μπορεί να χρειαστεί;
Σε περιπτώσεις που η αλλαγή παρόχου συνοδεύεται από κάποια μεταβολή των τωρινών σας δεδομένων, όπως αλλαγή ονόματος στο μετρητή σας ή αλλαγή τιμολογίου από ημερήσιο σε νυχτερινό, ενδέχεται να χρειάζεται να υποβληθεί στον ΔΕΔΔΗΕ Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (Σημειώνεται ότι η χρονική διάρκεια ισχύος της ΥΔΕ είναι 14 έτη).

Ποια είναι η διαδικασία μετάβασης από ημερήσιο τιμολόγιο σε νυχτερινό;
Ο κάτοχος του μετρητή πρέπει να κάνει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ (απαραίτητα δικαιολογητικά: ταυτότητα, λογαριασμός ρεύματος). Να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις που έχει λήξει η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ισχύς 14 έτη), χρειάζεται να εκδοθεί νέα. Στη συνέχεια γίνεται τοποθέτηση δεύτερου μετρητή νύχτας από τον ΔΕΔΔΗΕ στην εγκατάστασή σας. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η αίτηση απευθύνεται στον ΔΕΔΔΗΕ, ανεξάρτητα αν είστε πελάτης της ΔΕΗ ή κάποιου εναλλακτικού παρόχου. Η διαδικασία έχει κόστος 34€ (συν ΦΠΑ) για τον ΔΕΔΔΗΕ και αμοιβή αδειούχου Ηλεκτρολόγου αν χρειαστεί νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη.
 
Φόρτωση...

Σύγκριση αγγελιών

0 αγγελίες

Μπορείτε να προσθέσετε έως και 15 αγγελίες στη λίστα σύγκρισης.

Για να προσθέσετε μία αγγελία στη λίστα σύγκρισης, κάντε κλικ στο «Σύγκριση» στην σελίδα αποτελεσμάτων των αγγελιών.