xe property news Οδηγός για φοιτητές

4 + 1 tips για να βρεις το φοιτητικό σου σπίτι

Συγχαρητήρια, πέρασες! Η χαρά σου είναι μεγάλη, και όχι άδικα, μην επιτρέψεις όμως στη διαδικασία εύρεσης του φοιτητικού σου σπιτιού να στην επισκιάσει. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και κάνε την εύρεση του σπιτιού σου μια εύκολη και απλή υπόθεση.

 1. Πριν ξεκινήσεις την έρευνά σου είναι βασικό να αποφασίσεις για το είδος του σπιτιού που θέλεις.
  Θέλεις να συγκατοικήσεις με τον/την κολλητή σου; Τότε θα χρειαστείς ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια γιατί η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή συγκατοίκηση. Ένα μεγάλο σπίτι με χώρους που επιτρέπουν τη συγκατοίκηση δύο ή τριών ατόμων είναι πολλές φορές μια συμφέρουσα λύση μετά τον επιμερισμό των εξόδων.
  Αν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις ένα σπίτι μόνο για σένα τότε θα προσανατολιστείς σε ένα μικρότερο. Μια γκαρσονιέρα – studio ή ένα δίχωρο σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και καθιστικό είναι οι επικρατέστερες επιλογές.
  Χρειάζεσαι ένα σπίτι επιπλωμένο; Αυτό θα σε γλιτώσει από τη διαδικασία αγοράς επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, αλλά φυσικά συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος. Αν βέβαια θες ένα σπίτι που θα το επιπλώσεις μόνος σου, με το δικό σου στιλ και γούστο, υπάρχουν εύκολοι και οικονομικοί τρόποι ώστε να βρεις τα έπιπλα αλλά και τις συσκευές που χρειάζεσαι.
 2. Σε ποια περιοχή θα ήθελες να μείνεις; Ιδανικά μπορείς να ψάξεις για σπίτι κοντά στη σχολή σου. Συνήθως οι περιοχές γύρω από τα πανεπιστήμια θεωρούνται και είναι “φιλικές” προς τους φοιτητές. Τις προτιμούν οι περισσότεροι σπουδαστές, όχι μόνο γιατί βρίσκονται κοντά στις σχολές τους αλλά γιατί διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται, συχνές συγκοινωνίες, καταστήματα αλλά και χώρους διασκέδασης.
 3. Οριοθέτησε το εύρος τιμών μέσα στο οποίο μπορείς να κινηθείς. Είναι ωραίο να θέλεις ένα πολυτελές σπίτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα σπίτια που είναι πολύ μεγάλα ή βρίσκονται σε ακριβά προάστια δεν ενδείκνυνται για φοιτητές. Εκτός από το υψηλό κόστος που θα κληθείς να καλύψεις, θα είσαι απομακρυσμένος από τις περιοχές με την έντονη φοιτητική ζωή. Μπες τώρα στη Χρυσή Ευκαιρία, βάλε τα κριτήρια που θέλεις (περιοχή, τιμή, επιφάνεια κ.ά.) και βρες το φοιτητικό σπίτι που ψάχνεις.
 4. Βασικοί όροι ενοικίασης φοιτητικού σπιτιού
  Για να νοικιάσεις ένα σπίτι, θα σου ζητηθεί να καταβάλεις στον ιδιοκτήτη ένα ποσό ως εγγύηση. Ο νόμος επιτρέπει την καταβολή εγγύησης μέχρι του ποσού που ισούται με το άθροισμα δύο ενοικίων. (Με καλή διαπραγμάτευση επιδίωξε να δώσεις ως εγγύηση το ποσό μόνο ενός μήνα.)
  Η μίσθωση ακινήτου ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμα κι αν έχει συμφωνηθεί για μικρότερο χρονικό διάστημα.
  Διαπραγματευτείτε με τον ιδιοκτήτη και καταγράψτε ξεκάθαρα στο συμβόλαιο τους όρους που συμφωνήσατε, όπως τις απαραίτητες επισκευές (π.χ. βάψιμο) ώστε να είναι κατάλληλο και έτοιμο για χρήση ή την υποχρέωσή του να επισκευάζει με δικά του έξοδα τις βλάβες που ίσως προκύψουν.
 5. Στο φοιτητικό σπίτι σου θα κάνεις τα πιο μεγάλα σου όνειρα! Βρες τώρα το σπίτι των ονείρων σου εύκολα και γρήγορα στο xe.gr. Χιλιάδες σπίτια σε περιμένουν για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στα δικά σου κριτήρια.

Και μην ξεχάσεις! Βρες το φοιτητικό σου σπίτι στην Χρυσή Ευκαιρία και μπες στην κλήρωση για ένα ολοκαίνουργιο Huawei smartphone!