xe property news Οδηγός για φοιτητές

Φοιτητικό Σπίτι: Συμβουλές για να το φέρεις στα… μέτρα σου!

Η φοιτητική ζωή που τόσο καιρό περίμενες ξεκινά! Και μαζί ξεκινά και η διαμονή σε έναν χώρο μακριά από το σπίτι σου, σε έναν χώρο αποκλειστικά δικό σου. Στο φοιτητικό σπίτι σου!

Το φοιτητικό σου σπίτι, αν και μικρό όπως τα περισσότερα από αυτά, θα έχει το δικό σου στιλ και θα το φέρεις στα δικά σου μέτρα ώστε να χωρέσει διάβασμα, νοσταλγία, όνειρα και οραματισμό για το μέλλον αλλά και πολλές στιγμές διασκέδασης.

Εν αρχή ην το… χρώμα. Το σπίτι σου πρέπει να δείχνει και να είναι φωτεινό. Βάψε τους τοίχους με πολύ φωτεινό, ανοιχτό χρώμα και αμέσως θα δείξει μεγαλύτερο. Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει ένας μικρός τοίχος ή κάποια εσοχή – προεξοχή δίπλα ή πολύ κοντά στο γραφείο σου που θα μπορούσε να βαφτεί με ειδικό χρώμα μαυροπίνακα. Θα μπορείς να σημειώνεις ό,τι θέλεις σε αυτό, από σκέψεις και ψώνια για το σουπερμάρκετ μέχρι deadlines και projects για τη σχολή σου ώστε να μην ξεχνάς τίποτα…

Συνέχεια έχουν οι κουρτίνες. Φωτεινές κι αυτές τοποθετούνται σε πόρτες και παράθυρα αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και ως διαχωριστικό δωματίου. Με μια απλή κουρτινόβεργα στο ταβάνι και μια όμορφη κουρτίνα μπορείς να δώσεις την αίσθηση δύο δωματίων στο χώρο σου, απομονώνοντας το κρεβάτι σου.

Και πάμε στα έπιπλα… Δεν χρειάζετε να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Καλό είναι να αγοράσεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα, κυρίως από καταστήματα με οικονομικές επιλογές (άλλωστε το σπίτι αυτό θα είναι προσωρινό, για λίγα μόνο χρόνια) και να χρησιμοποιήσεις και αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται στην αποθήκη του πατρικού σου σπιτιού ή που συχνά είναι άχρηστα σε κάποιους.

Μπορείς να επιλέξεις ένα απλό κλασικό κρεβάτι ή έναν καναπέ – κρεβάτι ώστε να έχεις δύο έπιπλα σε ένα. Μια πρόταση που εξοικονομεί πολύ χώρο είναι αυτή της κουκέτας, όπου κάτω από το κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί το γραφείο ή να δημιουργηθεί ένας χώρος μικρού καθιστικού. Τέλος μια οικονομική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις παλέτες ως βάση και να τοποθετήσεις ένα άνετο και αναπαυτικό στρώμα πάνω σε αυτές δημιουργώντας ένα κρεβάτι με “προσωπικότητα”.

Αν ο χώρος δίπλα στο κρεβάτι επιτρέπει και την τοποθέτηση ενός κομοδίνου θα σε διευκολύνει για να ακουμπήσεις ένα βιβλίο πριν κοιμηθείς ή να βάλεις ένα φωτιστικό, ένα ξυπνητήρι ή φωτογραφίες των αγαπημένων σου. Το κομοδίνο σου μπορεί να είναι ξύλινο, με συρτάρια ή ράφια, μεταλλικό με συρμάτινα καλάθια ή ακόμα ένα ξύλινο καφάσι βαμμένο σε ένα έντονο χρώμα!

Το γραφείο και η βιβλιοθήκη είναι τα πιο χαρακτηριστικά έπιπλα ενός φοιτητικού σπιτιού. Απλό γραφείο με συρτάρια και ασορτί βιβλιοθήκη με ράφια ή/και ντουλάπια. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος ένας πάγκος καρφωμένος με γωνίες στον τοίχο και ράφια, επίσης καρφωμένα, στον τοίχο πάνω ή/και δίπλα από αυτόν δημιουργούν μια εξαιρετική γωνιά για μελέτη και περισυλλογή.

Έχοντας ολοκληρώσει τον βασικό εξοπλισμό του φοιτητικού σου σπιτιού μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό του στιλ σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι μπόλικη δόση φαντασίας και δημιουργικότητας. Επίλεξε ό,τι φωτιστικό σου αρέσει, μοντέρνο ή κλασικό, θα πρέπει όμως να ρίχνει… άπλετο φως στο χώρο σου για να δείχνει μεγαλύτερος. Ένας καθρέφτης σε κάποιον τοίχο θα συμβάλλει και αυτός στο να δείχνει ο χώρος πιο μεγάλος. Κάδρα, κορνίζες με φωτογραφίες και άλλα μικρά διακοσμητικά θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και φρεσκάδα στο χώρο σου. Τέλος, κάποιες μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα ή μια πολυθρόνα, αν ο χώρος το επιτρέπει, δημιουργούν μια αίσθηση καθιστικού που αν συμπληρωθεί με ένα μικρό τραπεζάκι θα φιλοξενεί εσένα και τους φίλους σου τις ώρες της ξεγνοιασιάς…

Κάνε εγγραφή εδώ και δοκίμασε δωρεάν για 5 μέρες την Premium Υπηρεσία του xe.gr! Λάβε ειδοποίηση για κάθε νέα αγγελία που δημοσιεύεται και σε ενδιαφέρει!