Οδηγός για φοιτητές

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας έρχεται στα Χανιά

Το Mindspace διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο φοιτητικό επιχειρηματικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. Το Mindspace Challenge έρχεται για πρώτη φορά στα Χανιά, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια πρόκληση αλλά και μια φανταστική ευκαιρία να κερδίσουν οι συμμετέχοντες γνώση και ένα ιδανικό δίκτυο επαφών, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων του Challenge.

Ειδικότερα, 16 ομάδες – ιδέες από τα Χανιά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στις 20-22 Απριλίου δωρεάν εργαστήρια, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο επιχειρηματικό τους project με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, καθώς και με άτομα από το χώρο της επιχειρηματικότητας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα επιλεχθούν 3 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του προγράμματος στην Αθήνα.

Οι 3 νικήτριες ομάδες θα λάβουν το έπαθλο των 8.000 ευρώ σε χρηματοδότηση και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace, που είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει φοιτητές να ασχοληθούν με πρακτικά προβλήματα που οδηγούν σε χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Μέσω του Challenge 2017 ιδρύθηκαν ήδη 5 νέες επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν 30 νέες θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το mobile application του Mindspace για να μάθουν περισσότερα και να συμπληρώσουν την αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν εδώ: http://challenge.mindspace.gr.

 

Επιμέλεια: Μίνα Μπαγιώτα