Αυτοκίνητο Διαδικασία πώλησης αυτοκινήτου Πώληση αυτοκινήτου

Πώς να χειριστείτε πιθανούς αγοραστές

Η επαφή με τους υποψήφιους αγοραστές του αυτοκινήτου σας μπορεί αρχικά να φαντάζει δύσκολη υπόθεση, όταν όμως γνωρίζετε τι να περιμένετε η διαδικασία γίνεται πολύ απλή και ασφαλής.

Σας παρουσιάζουμε δύο βασικά σημεία της επικοινωνίας σας με τον υποψήφιο αγοραστή.

Ελεγχος του αυτοκινήτου σας

Διαθέστε στον υποψήφιο αγοραστή αρκετό χρόνο ώστε να δει το αυτοκίνητο σωστά. Αποφύγετε να διασπάτε την προσοχή του από τη διενέργεια των ελέγχων του. Δεχτείτε να ελέγξει το αυτοκίνητο ένας επαγγελματίας μηχανικός σε συνεργείο αυτοκινήτων, εάν το επιθυμεί ο αγοραστής και είναι διατεθειμένος να πληρώσει το κόστος επιθεώρησης.

Φροντίστε να έχετε προετοιμάσει το αυτοκίνητό σας για πώληση, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και επισκευής, ώστε να εξασφαλίσετε ότι ο αγοραστής θα διαπιστώσει την άψογη κατάστασή του.

Test drive

  • Βεβαιωθείτε ότι ο αγοραστής έχει τα νόμιμα προσόντα (δίπλωμα οδήγησης) για να οδηγήσει τό αυτοκίνητό σας.
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα στενό φίλο ή συγγενή.
  • Αποφύγετε να αφήσετε τον αγοραστή να οδηγήσει μόνος του το αυτοκίνητο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μην επιστρέψει.
  • Φροντίστε να βρίσκονται τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στα δικά σας χέρια κάθε φορά που αλλάζετε θέσεις ή βρίσκεστε έξω από αυτό και ποτέ μην τα αφήνετε πάνω στη μηχανή όταν βγαίνετε από αυτό, διότι κάποιος μπορεί να το εκμεταλλευτεί.
  • Επιτρέψτε στους αγοραστές να ακολουθήσουν τη δική τους διαδρομή ή να προτείνουν δρόμους με διαφορετικά όρια ταχύτητας.
  • Να είστε προετοιμασμένοι ότι θα οδηγήσουν το αυτοκίνητό σας με τρόπο σκληρό.
  • Σε περίπτωση που κάνουν κατάχρηση, ζητήστε τους να σταματήσουν.

Σχολιάστε το!