Αυτοκίνητο Πώληση αυτοκινήτου Πως θα πουλήσετε το αυτοκίνητό σας

Πως να ορίσετε την τιμή πώλησης

Ορίζοντας μια πολύ υψηλή τιμή πώλησης για το όχημά σας, ενδέχεται να υπάρξει περιορισμένο ενδιαφέρον από τους αγοραστές, αλλά επίσης και με μια πολύ χαμηλή τιμή θα χάσετε αρκετά χρήματα. Σας παρουσιάζουμε πέντε εύκολους τρόπους για να καθορίσετε εύστοχα την τιμή πώλησης του αυτοκινήτου σας.

Ελέγξτε τους οδηγούς τιμών

Οι οδηγοί τιμών αυτοκινήτων αποτελούν μια καλή ένδειξη για την αξία ενός αυτοκινήτου και περιλαμβάνουν τιμές για διάφορες παραλλαγές μοντέλων.
Ο οδηγός τιμών του xe automoto θα σας δείξει πόσο πωλείται ένα αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία αλλά και τις διακυμάνσεις στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές.

Περιηγηθείτε στις αγγελίες του xe automoto

Μια γρήγορη ματιά στη λίστα των αγγελιών αυτοκινήτων θα σας βοηθήσει να ορίσετε την τιμή αποτελεσματικά. Αναζητήστε ένα αυτοκίνητο με τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό σας και θα μάθετε την τρέχουσα τιμή του. Κατά την αναζήτηση πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα διανυθέντα χιλιόμετρα, τον τύπο, το μοντέλο και τη γενική κατάσταση του αυτοκινήτου.

Η περιήγηση αυτή είναι ιδανική αν πουλάτε ένα παλιό ή σπάνιο αυτοκίνητο, δεδομένου ότι αυτά συνήθως δεν περιλαμβάνονται στους οδηγούς τιμών. Με τη διαδικασία αυτή, άλλωστε, σας δινεται η δυνατότητα να εξετάσετε κάθε συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου σας που μπορεί να επηρεάσει την τιμή πώλησής του, όπως τα λίγα χιλιόμετρα, τα δημοφιλή χρώματα ή οι ειδικές εκδόσεις.

Κάντε έρευνα αγοράς

Επισκεφθείτε κάποιους εμπόρους αυτοκινήτων για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με την τιμή που κοστολογούν το αυτοκίνητό σας. Αν επιτύχετε μεγαλύτερη τιμή πώλησης, αυτό σίγουρα είναι επιπλέον κέρδος. Μην περιμένετε βέβαια να επιτύχετε μια τιμή ίδια με αυτήν που πωλούν οι έμποροι, διότι αυτοί προσφέρουν εγγυήσεις και επιπλέον υπηρεσίες. Ορίστε μια τιμή χαμηλότερη από αυτή ώστε να εξασφαλίσετε μια ταχύτερη πώληση.

Ερευνήστε τις ιστοσελίδες των κατασκεαστών αυτοκινήτων. Ενδεχομένως να βρείτε εκεί μια προσφορά που θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της αξίας του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Απευθυνθείτε σε κάποιο club, σύλλογο ή λέσχη αυτοκινήτων καθώς συνήθως γνωρίζουν το αυτοκίνητό σας καλύτερα από εσάς και μπορούν να σας κατευθύνουν να διαμορφώσετε μια συμφέρουσα τιμή πώλησης. Σ’ αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί πρώτα να γίνετε μέλος.

Υπολογίστε την αξία που χάνει το αυτοκίνητό σας

Με την πάροδο του χρόνου κάθε αυτοκίνητο χάνει την αξία του με διαφορετικό τρόπο. Κάποια μάλιστα χάνουν την αξία τους πιο γρήγορα από κάποια άλλα. Δοκιμάστε να υπολογίσετε πόσο αξίζει το αυτοκίνητό σας ανάλογα με την παλαιότητά του. Σημειώστε ότι τα αυτοκίνητα που χάνουν ελάχιστη αξία με την πάροδο του χρόνου είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, τα πιο περιζήτητα και τα σπάνια.

Πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή προβάλλοντας το αυτοκίνητό σας στο xe Automoto.

Το xe Automoto είναι ιδανικός τόπος για πώληση, γιατί απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό αγοραστών.

2 σχόλια

Σχολιάστε το!