Αγορά αυτοκινήτου Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου Αυτοκίνητο

Διαπραγματευτείτε

Στη συνάντησή σας με τον πωλητή ενός αυτοκινήτου πρέπει να έχετε στο νου σας τρεις τιμές. Aυτή που ευχόσαστε να πετύχετε, αυτή που πιστεύετε ότι αξίζει το αυτοκίνητο και το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την αγορά του.

Οσο σκληρός διαπραγματευτής και αν είναι ο πωλητής ποτέ μην χάσετε την ψυχραιμία σας και μην του επιτρέψετε να σας κάνει να αισθανθείτε ενοχές στη διαπραγμάτευση της τιμής.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να θυμηθείτε τυχόν ελλείψεις ή επισκευές που χρειάζεται το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει. Χρησιμοποιήστε τις για να διαπραγματευτείτε την τιμή με τον πωλητή. Ρωτήστε τον ποια πραγματικά πιστεύει ότι είναι η αξία του αυτοκινήτου του. Κάντε μια χαμηλότερη προσφορά και περιμένετε την αντιπρότασή του.

Οταν αντιληφθείτε ότι ο πωλητής σκέφτετε την αποδοχή της προσφοράς σας προτείνετέ του μια χειραψία και επιβεβαιώστε τη συμφωνία. Είναι δύσκολο για τον πωλητή να αρνηθεί τη χειραψία, δεδομένου ότι είναι ένα φυσικό ένστικτο να ανταποδώσεις τη χειραψία σε κάποιον.

Προσέξτε ιδιαίτερα στις οικονομικές σας συναλλαγές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει απόδειξη για κάθε πληρωμή που έχετε κάνει, ειδικά αν είναι σε μετρητά. Επιβεβαιώστε ότι στην απόδειξη αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία τόσο του πωλητή όσο και του αυτοκινήτου που αγοράζετε.

Σχολιάστε το!