Η επιστροφή του θρύλου

Επιμέλεια: Θοδωρής Κατσαρογιάννης, 26 Μαρτίου 2010

Η επιστροφή του λογότυπου της Jaguar στους αγώνες πρωτοτύπων Le Mans είναι γεγονός.

Η πιο επιτυχημένη βρετανική μάρκα στην ιστορία του θρυλικού αγώνα αντοχής «24 ώρες Λε Μαν» μετράει επτά νίκες από το 1951 ως τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν συμμετείχε για τελευταία φορά με τα XJ220 GT. Φέτος επιστρέφει μέσω της ομάδας RSR Jaguar, η οποία εκτός από τη συμμετοχή της σε όλη τη σεζόν των αμερικανικών Le Mans Series, εξασφάλισε την παρουσία ενός XKR GT2 στη φετινή κούρσα της γαλλικής πίστας.

Ο επικεφαλής της RSR, Πολ Τζεντιλότσι, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η οργανωτική επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή μας στον εγνωσμένου κύρους αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν», τόνισε. «Ο συγκεκριμένος αγώνας βρίσκεται στις καρδιές των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Για αυτό το λόγο, το γεγονός ότι η Jaguar θα αγωνιστεί ξανά στο Le Mans είναι κάτι ξεχωριστό».

Ο Σι Τζέι Ο’Ντόνελ, υπεύθυνος μάρκετινγκ για τα αυτοκίνητα Jaguar παγκοσμίως, δήλωσε από την πλευρά του:
«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός υπήρξε πάντοτε σημαντικός για τη Jaguar. Η κυριαρχία μας στο Λε Μαν τη δεκαετία του ‘50 αποτέλεσε ένα θεμέλιο, πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η εταιρεία μας. Η επιστροφή μας θα ανατροφοδοτήσει τον ενθουσιασμό για τη φίρμα σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με την επέτειο για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυσή μας».

Περιεχόμενα

 

Σύγκριση αγγελιών

0 αγγελίες

Μπορείτε να προσθέσετε έως και 15 αγγελίες στη λίστα σύγκρισης.

Για να προσθέσετε μία αγγελία στη λίστα σύγκρισης, κάντε κλικ στο «Σύγκριση» στην σελίδα αποτελεσμάτων των αγγελιών.